SAMBAL SERBAGUNA by Buat Orang Lapo

Bila tak ada banyak masa untuk memasak makanan yang sedap untuk keluarga, Sambal Serbaguna adalah pilihan tepat untuk golongan yang sentiasa sibuk di pejabat atau memiliki jadual harian yang padat. Tidak perlu bergaduh di dapur, hanya dengan menambah air dan bahan makanan sahaja, hidangan yang sedap dan berkhasiat sudah boleh disajikan di atas meja makan. Dengan satu jenis sambal yang serbaguna ini, anda dapat menyediakan hidangan yang berbeza setiap kali tanpa perlu berpenat lelah.

Cara penggunaannya amat mudah, hanya perlu menambahkan air dan bahan makanan ke dalam sambal ini, kemudian masak sehingga lauk masak. Tidak perlu risau, anda tidak perlu menjadi pakar dalam memasak untuk dapat menyediakan hidangan yang sedap dan memuaskan selera keluarga anda.

Dengan menggunakan Sambal Serbaguna ini, anda boleh menjimatkan masa dan tenaga dalam memasak, dan dengan itu, dapat memberikan perhatian yang lebih kepada pekerjaan atau aktiviti lain yang lebih penting. Selain itu, anda juga boleh memilih pelbagai jenis bahan makanan yang ingin digunakan, seperti ikan, ayam, atau daging. Dengan Sambal Serbaguna ini, anda boleh menghasilkan hidangan yang bervariasi dan sesuai dengan selera anda dan keluarga anda.

Walaupun Resepi Sambal Udang dicadangkan, namun anda masih boleh menggunakan sambal ini untuk memasak pelbagai jenis hidangan lain. Anda boleh menggantikan udang dengan ikan atau ayam, atau bahkan mencipta hidangan yang baru. Oleh itu, jangan tunggu lagi! Ikuti langkah-langkah mudah untuk memasak dengan Sambal Serbaguna ini dan nikmati kebahagiaan di atas meja makan anda.

Senarai Resepi Mudah dan sedap dengan Menggunakan Sambal Serbaguna dari Buat Orang Lapo

NoResepiLink
1.Sambal Udanghttps://youtube.com/shorts/oxM8HIEvtEQ
2.Ayam Sambalhttps://youtube.com/shorts/SrNWTOJo-b8
3.Sambal Nasi Lemakhttps://youtu.be/74jh-VNrvuM
4.Sambal untuk Crofflehttps://youtu.be/CxXKfoDBsmw
5.Pencicah untuk Lempeng Nasihttps://youtu.be/7giG7a4MsJ4
6.Pau Sambal / Burger Malaysiahttps://youtu.be/yYapqXH9AEM
7.Sambal Ikan Bilis Kentang Tempe Kacanghttps://youtu.be/Dp7ymmfEA8w
8.Sambal Sotonghttps://youtu.be/NIY8RhWgERg
9.Ikan Gelama Sambalhttps://youtube.com/shorts/VOSu2AnANH8
10. Paprik Daginghttps://youtu.be/thfF3nZLiOQ
11.Ayam Masak Merahhttps://youtu.be/CdHkBN28dlY
12.Bihun Gorenghttps://youtu.be/yWxLQcuEsuM
13.Nasi Himpithttps://youtu.be/RJpjoVHU42I
14Nasi Goreng Cili Keringhttps://youtu.be/iGBhFa5Yyr8
15Telur Sambalhttps://youtu.be/kWHRuwS1kCA
16Roti Sandwich Pizzahttps://youtu.be/UZD7Lu_N-zA
Playlist Resepi menggunakan Sambal Serbaguna Buat Orang Lapo

Dimana nak beli?

Boleh dapatkan Sambal Serbaguna Buat Orang Lapo di Shopee Store / Lazada Store kami atau tekan butang dibawah dengan hanya RM9.90.

Beli Sambal Serbaguna Buat Orang Lapo